Portugalska – Španija


1.Pick: Portugal več kartonov v drugem polčasu (od Španije)

Kvota: 1,72

Stavnica: Bwin

Vložek: 4/10

2.Pick: Španija bo dala več golov od CR (3way)

Kvota: 1,50

Stavnica: Bwin

Vložek: 4/10

-1,12

Prva polfinalna tekma na evropskem prvenstvu 2012. Aktualni svetovni ter evropski prvaki bojo igrali proti Portugalu. Seveda je jasno kdo je tu favorit ampak en gol lahko veliko spremeni (potek igre). Španci so prejeli le en gol na tem tekmovanju in to od Italije. Seveda ni obramba toliko vrhunska ampak posest žoge špancev. Velikokrat imajo po 5 playmakerjev v igri (Xavi, Alonso, Busquets, Iniesta in Fabregas) in težko je takim igralcima vzet žogo.

Portugalska je zelo nevarna zadnjih 10 minut. Recimo proti Nemčiji so od 80. minute dalje večkrat streljali na gol kot v ostali 80-tih minutah. To ni le sreča ali slučajnost saj taktično so drugače usmirjeni. Vidli smo to tudi proti danski in češki, ko sta padla gola v 79. minuti in 87. minuti. Trener Bento je sestavil malo rizkantno taktiko za zadnjih nekaj minut kar lahko vidite na spodnji sliki. Kot vidite se igra povleče veliko na desno stran. Z Varelo in Nanijem imajo dva odlična tehnična igralca (dribling ter podaje) in zato tudi CR potegne proti sredini iz svoje leve strani. Torej če bo pazil Arbeloa na CR bo moral teč za njim ali pa bo eden od branilcev prevzel zvzezdnika Portugalske. Pepe se pomakne na levo, da mu lahko podajo če je nujno (saj gre veliko preko desne strani), Coentrao pa na levi strani ima vleiko prostora in stoji precej visoko. Če bi španci tu imeli konter priložnost se bi za Portugal slabo pisalo. Vprašanje je ali je dovolj, da to počnejo zadnjih 10-15 minut saj se tekma lahko precej hitreje odloči. Ampak ta igra je delala probleme nemcima in lahko tudi špancima saj se igra preko krila. Poleg tega Varela in Nani menjata večkrat pozicije kar zna bit problem, poleg tega obe 6 Španije morata se premaknit v fazi defenzive bolj na desno. V sredini nastane mala luknja katero nekdo mora pokrit. Bistvo je tu prenos žoge in izkoriščanje napak nasprotnika. Ofenzivni veliko potegnejo naprej in potem recimo preko Pepa gre žoga na drugo stran kjer je veliko prostora (večina je na desni strani). Ena rešitev kako rešit to ofenzivo Portugalske je, da postaviš še eno šestico. To je edina prednost Portugalske katero lahko izkoristijo proti Španiji ter konter napadi kar pa ni nič novega.Pri tej taktiki je velik rizik zato le zadnjih nekaj minut.

O Španiji se, da veliko pisat o sistemu in taktiki ampak vsem je jasno na kaj temelji. Dal vam bom en link, ki je v angleščini pa si lahko preberete edino razliko med Španijo in Barcelono.
http://www.allasfcb.blogspot.co.at/2012/06/spains-double-pivot-system.html

Kvote na Španijo niso niti toliko slabe ampak ker se gre za polfinale tako močnega tunirja in pod 2 ne mislim igrat bom izbral kaj drugega. Pomoje se bo spet ena ekipa morala branit in teč za žogo druga bo dominirala igro. Vzel bom kartone več v drugem polčasu Portugal. Razen  zadnjih 10 minut bo verjetno Španija dominirala igro.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s