Gladbach – Köln


Pick: over 2,5

Kvota: @1,72

Stavnica: Pinnacle

Vložek: 5/10

+3,6

Gladbach

V nekakšni mali krizi so domačini. 4 tekme že brez zmage, 2 poraza in dva remija. Prvič v letošnji sezoni, da je Gladbach toliko časa brez zmage. Gusto postaja tudi na lestvici. Stuttgart je v petek gladko zmagal in ima samo 4 točke zaostanka. Borussia, ki stoji na 4. mestu, ki vodi v kvalifikacije lige prvakov bo morala dvignit formo. Tako naprej ne bo šlo ker Stuttgart se izgleda ne misli ustavit. Mogoče je motivacija problem čeprav imajo možnost tudi na 3. mesto kar je direktna kvalfikacija. V defenzivne delu so malo popustili kar se vidi po prejetih goli. V zadnjih 5 tekmah na 4 prejeli gol, na 3 od teh kr po dva. Čeprav imajo močno defenzivo in golman, ki je star 19 let prejel manj golov odigral tekem.Na razpolago so vsi, tri točke bi bile pomembne. Ker izgubit po tako odlični sezone mesto za ligo prvakov bi bil hud šok za Borussijo. Favre kot trener je zmagal vse 4 tekme proti Kolnu. Kot trener Hertha in kot trener Gladbacha.

Köln

Prihaja pa nasprotnik, ki je v totalnem razpadu. Koln menjal trenerja, pa čeprav dvomim, da je vsega on kriv. Če se eni ne znajo obnašat, Brečko in Peszko, drugi ne prinašajo dobrih rezultatov na terenu, Novakovič in še dva igralca, potem ni trener kriv. Lukas je tudi padu z formo, mogoče je že v kakem drugem klubu ker vem, da v drugi ligi ne bo igral (pade mu tudi cena na 6 milijonov €). Težko bo obdržat klaso, pa tudi zmaenjava trenerja se mi ne zdi rešitev. Schaefer nima vleiko izkušen, vodu je par tekem že Koln ampak boljši od prejšnega ni. Derbi tekma je, motivirat ekipo in jo pripravit na tekmo. Samo v to dvomim, da je trenerju uspelo. Mogoče je pa le neumnost nekaterih igralcev krivo za nekaj točk manj na kontu. 5 rdečega je kasiral Koln, nihče več. Brečko kr dvakrat. Recimo Gladbach niti enega še letos niso prejeli.

Zaključek

Gladbach je zadnje tri duele gladko dobil vse z gol razliko 12:1. Tudi v zgodovini Bundeslige niso premagali nobenega večkrat kot Koln in noebenu zabili več golov.  Če pa gosti prejemejo prvi gol potem redko kdaj preobrnejo tekmo proti Gladbachu. Zadnjič se je to zgodilo verjeli ali ne leta 1983.  Veliko bo odvisno od gostov, koliko borbe bo, kdo bo prehitro zgubil živce. Gladbach lahko bolj mirno igra, pripelje Koln do tega, da se jim morajo prilagajat na igrišču.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s